RÖNTGENKUVAUS

Röntgenkuvaus on vanhin ja yleisin kuvantamismenetelmä Suomessa. Yleisimpiä syitä röntgenkuvaukseen ovat epäily luunmurtumasta tai nivelen kulumasta sekä keuhkokuumeen oireet. Röntgenkuvaukseen tarvitset lääkärin lähetteen.

Röntgenkuvaus on kivuton tutkimus, jossa kuvaus rajataan tarkasti tutkittavaan alueeseen. Röntgenkuvauksen aikana kuvattava on liikkumatta makuu-, seisoma- tai istuma-asennossa. Tutkimus kestää yleensä muutamia minuutteja. Röntgenkuvaus perustuu ionisoiviin eli haitallisiin röntgensäteisiin. Vaikka tutkimuksessa välittyvä säteilyn määrä on pieni, röntgenkuvauksia tehdään ainoastaan lääkärin lähetteellä. 

SYNLABin röntgentutkimukseen sisältyy röntgenkuvauksen lisäksi radiologian erikoislääkärin lausunto. Kuvat saat erillisellä pyynnöllä myös CD-levyllä 19,90€. Mikäli saavut tutkimukseen yksityisen erikoislääkärin lähetteellä, olet oikeutettu Kela-korvaukseen. Saat radiologin lausunnon tutkimuksesta tyypillisesti jo tutkimusta seuraavana päivänä, aina kuitenkin kolmen työpäivän sisällä. Jos sinulla on aiemmin tutkittu samaa aluetta ja tutkimuksen kuvat ovat cd-levyllä, voit ottaa kuva cd:n mukaasi tutkimukseen tullessa. Voimme tarvittaessa siirtää SYNLAB:lla otetut kuvasi toisen toimijan sähköiseen kuvaverkkoon. Siirtoon on hyvä varata 3 arkipäivää.

Hinnasto

Röntgen­tutkimus SYNLABilla – huomioithan myös:

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Tutkimus edellyttää lääkärin lähetteen.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin

Röntgentutkimuksia on saatavilla seuraavilla paikkakunnilla

Varaa aika tutkimukseen