ULTRAÄÄNITUTKIMUS

Ultraäänitutkimus on turvallinen, kivuton ja tarkka menetelmä, joka perustuu ultraäänen muodostamaan kaikuluotainkuvaan. Ultraäänitutkimuksessa ei käytetä lainkaan haitallista säteilyä, joten voit tulla huoletta tutkimukseen lääkärin lähetteellä tai ilman.

Ultraäänitutkimus on ensisijainen tutkimusmenetelmä esimerkiksi vatsa-alueen vaivojen ja kivesten ongelmien selvittelyssä. Se on myös merkittävä menetelmä rintasyövän ja rintarauhasvaivojen diagnosoinnissa. Yleisimpiä syitä ultraäänitutkimukselle ovat vatsakivut, virtsaamisongelmat tai kyhmy rinnassa.

SYNLABissa ei tehdä sydämen ultraäänitutkimuksia tai gynekologisia ultraäänitutkimuksia.

Ultraäänitutkimuksen suorittaa aina radiologian erikoislääkäri. Kuvattavaa aluetta tutkitaan liikuttelemalla ultraäänianturia iholle levitettävän geelin päällä. Kuvaa tarkastellaan samanaikaisesti tietokoneen ruudulta. Ultraäänitutkimus kestää 10–20 minuuttia riippuen tutkittavasta alueesta.

SYNLABin ultraäänitutkimukseen sisältyy ultraäänikuvauksen lisäksi radiologin lausunto. Jos tutkimus tehdään yksityislääkärin lähetteellä, olet oikeutettu Kela-korvaukseen. Radiologin lausunto tutkimuksen tuloksista tulee tyypillisesti Terveyskansioon jo saman päivän aikana.


Hinnasto

Ultraääni­tutkimus SYNLABilla – huomioithan myös:

Hintaan lisätään palvelumaksu.

  • Ultraäänitutkimuksen suorittaa aina radiologian erikoislääkäri.
  • Saat radiologin lausunnon tuloksista Terveyskansioon 1-3 -työpäivän aikana.
  • Rintojen ultraäänitutkimuksia tehdään tällä hetkellä ainoastaan Turussa ja Helsingissä.
KAIKKI PALVELUT

Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin

Varaa aika tutkimukseen