Tietopankki

Valmistautumisohjeet uniapneatutkimukseen

Uniapneatutkimus eli yöpolygrafia toteutetaan nukkumalla tutkimuslaitteen kanssa kotona. Tutkimukseen voit tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Varaa aika soittamalla ajanvaraukseen 010 326 3260.

Jotta tutkimuksesta saa Kela-korvauksen, tulee alkuperäinen SV3-lomake eli tutkimus- ja hoitomääräys sekä Kela-kortti olla mukana tutkimukseen tultaessa. Kun tulet tutkimukseen, otathan mukaasi myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Tutkimukseen valmistautuminen

  • Huomioi, että kynnessä, johon sormianturi laitetaan (pääsääntöisesti jomman kumman käden keskisormi), ei saa olla kynsilakkaa tai rakennekynttä.
  • Aikaa varatessasi varmista, että pystyt palauttamaan laitteen toimipisteelle pääsääntöisesti seuraavana päivänä klo 10.00 mennessä.
  • Saavuthan paikalle 10-15 minuuttia ennen varattua aikaa.

Uniapneatutkimus SYNLAB:lla

  • Käynnillä saat mukaasi uniapneatutkimuslaitteen. Laitteen pukeminen ohjeistetaan hoitajan toimesta.
  • Käynti kestää n. 20 minuuttia. Katso myös vuokraehdot.
  • Yö nukutaan kotona. Laite palautetaan toimipisteelle pääsääntöisesti ilman ajanvarausta seuraavana päivänä klo 10.00 mennessä (Poikkeuksena Turku, jossa lauantaille varataan palautusaika)

Tutkimusajan peruuttaminen

Esteen sattuessa varatun ajan voi peruuttaa soittamalla asiakaspalveluumme tai Terveyskansion kautta. Aikaa ei voi perua sähköpostitse.

Peruuttamattomasta tai alle 24h tuntia ennen tutkimusta peruutetusta uniapneatutkimuksesta veloitamme 150 euroa.

Lisätietoa uniapneasta

Lue lisää uniapneasta verkkosivuiltamme: Uniapneatutkimus